Njut av en smakrik fest för dina smaklökar med denna läckra Lax med kryddigt öl-knäcketäcke. Börja med att förbereda det kryddiga öl-knäcket genom att blanda 1 halv skiva Vika Bröd, öl, riven Parmesan, rumstempererat smör, finskuren dill och finhackad persilja i en välsmord blandning. Denna kryddiga smet kommer att lyfta laxens smak till nya höjder.

Ingredienser

0.5 stVika Bröd skiva
1 dlAle
1 dlRiven parmesan
50 gramSmör, rumstempererat
0.5 dlDill
0.5 dlPersilja, finhackad
4 stLaxfileér

Gör såhär

1. Värm ugnen till 250°.
2. Smula ned knäckebrödet och låt simma i ölen så vätskan sugs upp.
3. Blanda eller mixa sedan ihop knäcket med riven parmesan, smör, dill och persilja.
4. Bred ut blandningen på den skinnfria laxsidan.
5. Gratinera i ugnen tills laxen är klar.
6. Njut med en kall potatissallad.