Njut av en smakrik fest för dina smaklökar med denna läckra Lax med kryddigt öl-knäcketäcke. Börja med att förbereda det kryddiga öl-knäcket genom att blanda 1 halv skiva Vika Bröd, öl, riven Parmesan, rumstempererat smör, finskuren dill och finhackad persilja i en välsmord blandning. Denna kryddiga smet kommer att lyfta laxens smak till nya höjder.
Ingredienser
0.5 st | Vika Bröd skiva |
1 dl | Ale |
1 dl | Riven parmesan |
50 gram | Smör, rumstempererat |
0.5 dl | Dill |
0.5 dl | Persilja, finhackad |
4 st | Laxfileér |
Gör såhär
1.
Värm ugnen till 250°.
2.
Smula ned knäckebrödet och låt simma i ölen så vätskan sugs upp.
3.
Blanda eller mixa sedan ihop knäcket med riven parmesan, smör, dill och persilja.
4.
Bred ut blandningen på den skinnfria laxsidan.
5.
Gratinera i ugnen tills laxen är klar.
6.
Njut med en kall potatissallad.