Klassisk Reuben sandwich à la @jonascramby! Att äta en reuben på en judisk deli i New York är en av de där riktigt stora mackupplevelserna. Samma smaker funkar dock alldeles utmärkt på knäckemackor i allmänhet och Vika Emmer och enkorns mustiga, maltiga nötighet i synnerhet.
Ingredienser
1 st | skiva Vika Emmer och enkorn |
Russian dressing, efter smak (se nedan) | |
Appenzeller eller annan alpost, efter smak | |
6 st | skivor saltrulle alternativ påläggspastram |
Surkål, efter smak | |
Eventuellt sylt- och gräslök, efter smak | |
Russian dressing, 1 burk | |
2 dl | majonäs |
1 dl | finhackade cornichonger |
3 msk | ketchup |
1 msk | riven pepparrot |
1 tsk | lökpulver |
1 tsk | worcestershiresås |
Gör såhär
1.
Blanda ingredienserna till din Russian dressing och förvara i kylskåpet som ditt hemliga mackvapen! Det funkar på allt från den här festliga reubenknäckisen till vardagssmörgåsen med leverpastej.
2.
Bre en Vika Emmer och enkorn och toppa med, i ordning: russian dressing, alpost, saltrulle och surkål.
3.
Vill du va lite fancy steker du upp surkålen innan du toppar mackan och dekorerar med sylt- och gräslök.
Tips!
Saltrulle är tunt skivad rimmad oxbringa och ett bra substitut till traditionell corned beef. Det funkar även med påläggspastrami eller vilket delikött du vill egentligen. Vegetarianen skippar bara köttet helt, blir gott ändå.